Cohen på samisk

Siri Brocj Johansen

9. mars kan du oppleve Siri Broch Johansen med band, som formidler Cohens poesi i nordsamisk språkdrakt. 

Foto: Trond Lindseth

Sammen med dyktige musikere skapes et lydbilde som suger lytteren inn i det Cohenske univers.

Johansen er sanger, forfatter, dramatiker og språkarbeider. Hun bor i Tana, men reiser over hele Sápmi og Norge med teaterprosjektet SOS - Sabmie Ovttastuvvon Siiddat.

I prosjektet Cohen på samisk samarbeider hun med musikerne Viktor Bomstad, Christo Stangness og Øystein Myrvoll. Resultatet er vakker sang med gode tekster, framført i singer/songwriterstil med en liten jazztwist.

Bøker og teater

Johansen har vært forfatter og medforfatter til bokverket Samisk skolehistorie, men er nok mer kjent for biografien om den samiske pioneren Elsa Laula Renberg. Hun har skrevet flere ungdomsromaner. For bøkene «Sárá beaivegirji /Saras dagbok» fra 2010, og «Mun lean čuoigi /Jeg er en skiløper» fra 2014, mottok hun Samerådets litteraturpris.

Johansen har også skrevet flere scenetekster, ungdomsteater, musikkteaterforestillinger, og har samarbeidet med instanser som Scene Finnmark, NRK Radiotetateret, Det Norske Teatret og Beaivvaš Sámi Našunálateáhter, og noen av forestillingene har turnert i hele det samiskspråklige området på Nordkalotten.

Gled deg! Dette blir Cohen som du aldri har hørt ham før.

Vi åpner dørene kl. 19.00
Konserten starter kl. 20.00

Inngang: 200,-

Alle rettigheter

Besøk Siri Broch Johansen hjemmeside