DEN 12. MANN - UTSOLGT

12mann2-1000x600

28. desember

Det er bare å glede seg til romjula! Da kan du oppleve storfilmen Den 12. mann i vår nye kultursal på Senter for nordlige folk. Sikre deg en billett nå!

I filmen følger vi helten Jan Baalsrud i hans strabasiøse og legendariske flukt gjennom Nord-Troms i 1943. Den to måneder lange flukten med Gestapo i hælene, regnes som en av de mest utrolige overlevelseshistoriene fra andre verdenskrig.

Troms 1943: Tolv sabotører på en fiskeskøyte i Toftefjorden på Rebbenesøy, blir overrasket av tyske soldater. Elleve mann blir torturert og drept, bare den tolvte klarer å slippe unna. Med en ukuelig vilje til å overleve flykter Baalsrud med de tyske soldatene i hælene, ut i den nådeløse nordnorske vinteren. På sin vei møter han heltemodige kvinner og menn som er villig til å dø for å få ham i sikkerhet.

Selv glemte Baalsrud aldri de mange som hjalp ham underveis. Flere ganger gjentok krigsveteranen at han kun var til stede under sin egen flukt, og at det var hjelperne som var heltene.

Filmen er regissert av Harald Zwart, og i rollen som Jan Baalsrud møter vi Thomas Gullestad. Andre roller bekles av blant annet Jonathan Rhys Meyers og Marie Blokhus.

Filmvisningen kl. 18.00 er utsolgt. Vi setter opp ekstraforestilling kl. 20.30. BEGGE VISNINGENE ER UTSOLGT.

Filmen vises også i Skibotnhallen 29. desember kl. 20.00

Forhåndssalg av billetter:

Send e-mail til:

post@nordligefolk.no

Billettpris: 100,-

Salg av lett mat og drikke.

Les mer om Jan Baalsrud på nordligefolk.no

Se trailer fra filmen Den 12. mann