Førjulstid på senteret

Votter på markedet[1]

Juleverskted for barn og unge, julemarked, evakueringsmarkering, festkonsert og språksenterets 25 års jubileum. Det er noen av arrangementene senteret ønsker velkommen til. 

eir_149x200.jpg evakuering_BvarreOdalen_300x230.jpg Stallu_Karoline_11jagi.jpg 

Evakueringsmarkering 6. desember, juleverksted 27. november, festkonsert med Arctimus 28. november.
Dette er noen av førjulsaktivitetene på senteret. 

Bildet øverst til venstre er fra evakueringen i Kåfjord høsten 1944. Foto: Nord-Troms Museum, Stállutegning av Karoline 11 år og foto av solist Eir Inderhaug i Arctimus. 

 

 

PROGRAM FRAM TIL NYTTÅR:  

 

27.11.      SAMISK JULEVERKSTED 
Barn og unge som vil snakke samisk ønskes velkommen til juleverksted. Fra kl. 17. til 19.30 blir det produksjon av julepynt og julekort. Det blir enkel servering. Elever med samisk som førstespråk oppfordres særlig til å komme. Kanskje kommer nissen... Arrangør Nord-Troms storlag av Norges Astma og allergiforbund.

 

28.11.       SALME-MARATON PÅ DIREKTESENDT TV
NRK sender salmesang direkte fra senteret to ganger i løpet av ettermiddagen, ca kl. 14.30 og kl. 15.10. Alle de 899 salmene i norsk salmebok skal synges på direktesendt tv. Sendinga går på NRK2 fra fredag 28. november kl. 12 til søndag 30. november. To av salmene synges av kor i Kåfjord og de synger ved Senter for nordlige folk. Les mer her: Snart salme-maraton på NRK

Snart salme-maraton på NRK

 

 
arctimus_150x225.jpg

28.11.       SAMISK SPRÅKSENTER - 20 års jubileum
Seminar og festmiddag

 

28.11.       FESTKONSERT MED ARCTIMUS 
Gå ikke glipp av dette musikalske festfyrverkeri med seks opplagte musikere og en ellevill operastjerne! Arctimus med solisten Eir Inderhaug har fått strålende kritikker og klarer å frambringe høylytt begeistring og latter hos publikum.  Opplev deres første festkonsert i Kåfjord, fredag 28. november kl. 19.00! Festkonsert med servering. Konserten varer ca. 100 minutter med pause. Se en smakebit av konserten her:https://www.youtube.com/watch?v=syv18a9iPEY&feature=youtube_gdata_player&noredirect=1

 

 

3.12.         SAMISK SPRÅKKAFÉ, Manndalen. Samisk språksenter inviterer til månedlig språkkafé for deg som kan litt eller mye samisk. Kl. 1800 på språksenteret

 

Harry Solhaug selger bøker_300x239.jpg

 

6.12.         ÅPEN LØRDAG MED EVAKUERINGENSMARKERING, KAFÉ OG MARKED
Vi inviterer til åpen lørdag med marked, 70 års markering av evakeringen, lørdagskafé med kaker og kaffe, åpne utstillinger, museum og bibliotek. 

 

6.12.         UTSTILLINGSÅPNING "DE BRENTE VÅRE HJEM"
Utstillinga er spesielt lagd for markeringen av 70-årsminnet av tvangsevakueringa i Nord-Troms. Utstillingen består av gjenstander og bilder fra Lyngen i sør til Kvænangen i nord som omhandler tvangsevakuering, brent jords taktikk og krigshistorie. 
Utstillingsåpning kl. 13.00.

 

6.12.         LANSERING AV FILMEN "A Seasami Tale - Mearrasámi muitalus"

Vi lanserer filmen A Seasami Tale – en sjøsamisk fortelling av Slims Production. Skapende krefter i Kåfjord har lagd denne filmen på oppdrag fra Riddu Riđđu og Senter for nordlige folk. Kom og se filmen som vi bli den store snakkisen. Lansering kl. 13.30 

 

6.12.         JULEMARKED
Vi inviterer til julemarked under åpen dag fra kl. 12 - 16. Her blir det salg av flotte julegaver som håndarbeid, lokale bøker og mye mer. Vi venter mange besøkende på grunn av evakueringsmarkeringen. På markedet er alle velkomne til å selge egne produkter. Salgsstand er gratis. Kontakt Jorunn Løkvold, tlf. 92013567

 

 

 

Kjøp lokale bøker direkte fra forfatterne på julemarkedet.
Harry Solhaug selger to av sine bøker på markedet.

 

 

6.12.         70 ÅRS MARKERING AV EVAKUERINGEN 
Kåfjord kommune inviterer til 70 års evakueringsmarkering på senteret, lørdag 6. desember kl. 14.00. Det blir servering av mat, kaffe og kake. Buss settes opp fra Djupvik med retur sammen dag. Nærmere informasjon legges ut så snart programmet er klart. Her får du vite mer om det som skjedde høsten 1944 i Kåfjord og hjemkomsten våren 1945. Lørdag 6. desember kl. 14.

 

 

11.12.       SAMISK SPRÅKKAFÉ, Olderdalen. Samisk språksenter inviterer til månedlig språkkafé for deg som kan litt eller mye samisk. Kl. 1800 på husfliden.

 

31.12.       GÁLLAT - NYTTÅRSNISSETOGET
Nyttårsaften kan du oppleve det tradisjonelle ođđabeaigállat - nyttårsnissetoget i Manndalen. Barnetoget er ettermiddagstid, mens det ordinære er på kveldstid.

 

 

Utstillinger på senteret: