Konsert Julietnorth

Julienorth

Gjør deg klar for en forrykende konsert med nordnorsk råskap og sjarm. Folkemusikkbandet Julietnorth gjester Senter for nordlige folk 9. november. Julie har samlet sine beste musikalske venner i dette samarbeidet, deriblant ektemannen Halvard Rundberg fra Kåfjord, kjent fra Violet Road.

Nordnorsk gnist! – Det er stikkordet når Julie Alapnes spiller opp i Julietnorth. Det loves forrykende felespill, inderlige melodier og vakre harmonier. Julietnorth er en leken blanding av tradisjonell folkemusikk i moderne utforming, og Julie sitt eget materiale.

Julie har samlet tre av sine beste musikalske venner i dette spennende samarbeidet. Petter Carlsen fra Alta og Aleksander Kostopoulos fra Bodø er godt kjente musikere i det nordnorske landskapet, og spiller blant annet sammen i duoen Pil & Bue. Halvard Rundberg fra Kåfjord er mest kjent som gitarist og mandolinist i gruppa Violet Road, og er gift med Julie. Julie Alapnes selv har lange folkemusikalske røtter, og står i en sterk rekke av kvinnelige nordnorske felespillere som de siste tiårene har fått nasjonal oppmerksomhet. Foruten soloprosjektet Julietnorth er hun en del av gruppa Robaat, spiller duo med ektemannen Halvard Rundberg, og Boknakaran og danse-kompaniet Kartellet. Julie har også vært vikar i Landsdelsmusikergruppa Fotefar, og er fortsatt med i deres Edvard Ruud-produksjon som turnerer landsdelen.

Singelen «Tampen brenner» har rotert i NRK Radio de siste årene, og Julietnorth har i sommer vært tilbake i studio og spilt inn sitt debutalbum som slippes på nyåret.