Solokonsert med Herborg Rundberg

LEAGUS.Foto: Marius Fiskum / www.mariusfiskum.no

På selveste Samefolkets dag kjører vi solokonsert med Kåfjords egen Herborg Rundberg, der piano er hovedinstrument. Vi får blant annet høre Herborgs tolkninger av sjøsamiske salmetoner, og andre egne komposisjoner.

Herborg er en allsidig utøver med utdanning både som klassisk og rytmisk pianist. Hun har skrevet bestillingsverk for Riddu Riđđu-festivalen, komponert for film, gitt ut flere album med forskjellige band, vært ungkunstner på Festspillene i Nord-Norge og jobbet som teatermusiker på Den Nationale Scene i Bergen.

Gjennom flere år har samisk musikk preget Herborgs arbeid. I 2010 gav hun ut soloplaten Árbi, et piano-verk basert på gamle sjøsamiske salmetoner. Fraseringen, tempoet og tonespråket fra denne tradisjonen har blitt en viktig del av Rundbergs pianistiske utrykk. Dette er også er videreført i duoen LEAGUS, som hun i 2016 ga ut plate med. Utgivelsen har fått strålende kritikker.

Herborg trakterer flere tangentinstrumenter og sang i sitt repertoar, og hennes spill beskrives som både ekspressivt, lyrisk og moderne.

Hør Lea go dus med Leagus:

Les mer om Herborg Rundberg og Leagus